Savoir vivre a la table… 🍷🍴Οι τρόποι οι καλοί στο τραπέζι…😊

   Ωσάν  κατ’ όνομα και χάρη merryfairy,  έφτιαξε ακόμα πιο πολύ το κέφι μου  με  όσα καλαίσθητα λέγαμε  χτες για το στρώσιμο του τραπεζιού, οπότε ας μάθουμε και κάτι ακόμα…!

   Υπάρχει ένας κώδικας,  ο οποίος διευκολύνει έναν καθώς πρέπει σερβιτόρο να εξυπηρετήσει σιωπηλά (χωρίς φωνασκίες του τύπου «παιδί, μάζεψτα», «γκαρσόν, δεν τέλειωσα ακόμα, πού το πας το πιάτο», κλπ, κλπ… Mon dieu!!!images (8))  έναν καθώς πρέπει πελάτη-ισσα.

   Είναι εκείνος ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούμε  τα μαχαιροπίρουνα σε σχέση με το πιάτο, «μιλώντας» έτσι  στο σερβιτόρο-α.

69173bcc-351d-4815-83f8-b6d1e5095db3 PAUSE = Παύση

READY  FOR SECOND PLATE = Έτοιμος-η για το δεύτερο πιάτο

EXCELLENT = Εξαιρετικό

FINISHED = Έχω τελειώσει

DO NOT LIKE = Δεν μου αρέσει

      Έτσι, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε έναν χώρο εστίασης, θα ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε τη «γλώσσα» των σερβίτσιων. Και μη μου πείτε «έλα, μωρέ, στο ταβερνείο του χωριού θα πάμε, σιγά μην προσέχουν τα μαχαίρια και τα πιρούνια τα δικά μας…». Αν το κάνουμε εμείς, κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να το μάθουν και οι άλλοι. Μπορούμε να γινόμαστε pioneers, dears, τουτέστιν πρωτοπόροι!!! images (12)

  (Εμ, τι; 1Μόνο οδοιπόροι κοινοί θα ‘μαστε σε τούτη τη ζωή;;;)

*******

   Αααχ, πόσο μ’αρέσουν ετούτες οι λεπτομέρειες που προσδίδουν ένα κατιτίς από την ποιότητα του εκλεπτυσμένου σε έναν άνθρωπο!!!

Αυτά ελάλησε η MerryFairy... Εσείς τι έχετε να πείτε;