Ας τραγουδήσουμε 🎵 όλοι μαζί 👫 για όλους!

  Ας τραγουδήσουμε 🎵 όλοι μαζί 👫 για όλους!

   Το είδα πρόσφατα σε ένα blog (νομίζω στο www.enarmonisi.com … αν κάνω λάθος, δεν θα σας χαλάσει μια “βολτίτσα” στο εν λόγω σάιτ…) και το κράτησα για να μας το παρουσιάσω…

   Βρε την Tina! Δεν της το ‘χα… και όμως έβαλε φωνή και πάθος  σε ένα πολύ όμορφο κίρταν* με μάντρα**  αγάπης, ευτυχίας, ειρήνης και ευημερίας για όλους!

   Τα μάντρα που μπορείτε και σεις να επαναλαμβάνετε ομού με την Tina (ααχ, κάντε το και θα αρεστείτε! Θα αισθανθείτε ανάλαφροι🙆 και δυνατοί 💪 συνάμα…),  είναι:

Om Om Om  (ομ, ομ, ομ)
Sarvesham Svastir Bhavatu  (σαρβεσάμ σβάστιρ μπαβατού)
Sarvesham Shantir Bhavatu  (σαρβεσάμ σάντιρ μπαβατού)
Sarvesham Poornam Bhavatu  (σαρβεσάμ πούρναμ μπαβατού)
Sarvesham Mangalam Bhavatu  (σαρβεσάμ μάνγκαλαμ μπαβατού)
Om, Shanti, Shanti, Shanti  (ομ, σάντι, σάντι, σάντι)

   Τα παραπάνω ακαταλαβίστικα είναι στη γλώσσα τη Σανσκριτική (η κλασική και δεύτερη  από τις 22 -παρακαλώ!!!- επίσημες γλώσσες της Ινδίας. Είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν ο Ινδουισμός, ο Βουδισμός και ο Τζαϊνισμός  ως τελετουργική – κάτι σαν  τα Αρχαία Ελληνικά για μας. Αν είστε μελετηρά όντα, θα βρείτε περισσότερα στο  :https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1)

   Τα παραπάνω μάντρα, λοιπόν, σημαίνουν:

“Είθε η ευεξία, η ειρήνη, η ολότητα και η γαλήνη, η ευτυχία και η  ευημερία να επιτευχθούν  από όλους.”

   Σε τούτο το σάιτ, θα μάθετε και άλλα σχετικά με το εγχείρημα της Turner:http://tinaturnerblog.com/2011/10/15/tina-turner-sarvesham-svastir-bhavatu-video-clip/

💛 💙 💜 💚 💛 💙 💜 💚 💛 💙 💜 💚 💛 💙 💜 💚 💛 💙 💜 💚

* Το κίρταν είναι ένα γιογκικό τραγούδι που αποτελείται από μάντρα. Τα λόγια των κίρταν είναι μάντρα. Δεν έχουν κάποιο νόημα, είναι απλώς ειδικές δονήσεις που επηρεάζουν ευεργετικά τον εγκέφαλο. Στο κίρταν τραγουδάει πρώτα αυτός που καθοδηγεί και μετά επαναλαμβάνουν οι άλλοι όλοι μαζί.

** Τα μάντρα είναι ήχοι που έχουν αποκαλυφθεί σε άτομα που έφτασαν στις καταστάσεις του σαμάντι, ήχοι που προέρχονται από την υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας.  Όλα τα πράγματα έχουν έναν ήχο. … ένα μήκος κύματος…

Η πρώτη επίδραση των μάντρα είναι η απελευθέρωση της έντασης, σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής. …  που μας εμποδίζει να φτάσουμε σε μια ανώτερη επίγνωση…

( για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κίρταν και τα μάντρα, εδώ: http://www.garudahellas.gr/gr/mantra-kirtan.html)

Αυτά ελάλησε η MerryFairy... Εσείς τι έχετε να πείτε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.