Καθαρά Δευτέρα! Καλή κάθαρση, καλά ξεκαθαρίσματα , λοιπόν!

   Καθαρά Δευτέρα σήμερα, κάποιον Mr Clear  μου ανέφεραν χθες, ξε-καθάρισμα στο χαρτομάνι μου έκαμα προχθές…. πού το πάω, πού μου έρχεται, η κάθαρση φάτσα-κάρτα συνεχώς στη ζωή μου το τελευταίο διάστημα!

εικόνα από www.thesprotikospalmos.g

εικόνα από www.thesprotikospalmos.g

 

 

Καθαρός, καθάριος, καθαρότητα, κάθαρση, καθάρισμα, καθαρισμός, καθαρμός, καθαίρω, καθαρίζω…..

  «Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά…» (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AC_%CE%94%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1)

 

εικόνα απόblogs.sch.gr

εικόνα απόblogs.sch.gr

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί  για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, την αρχή της Σαρακοστής (η νηστεία «από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου» ) και το τέλος της Αποκριάς. (http://el.wikipedia.org/wiki/Μεγάλη_Τεσσαρακοστή)

χαρταετός -Κίνα

εικόνα από voice.pblogs.gr

  Ένα από τα έθιμα (περισσότερα στον παραπάνω σύνδεσμο από τη Wikipedia) της μέρας της σημερινής είναι το πέταγμα του χαρταετού. Και τι ανακαλύπτω : ότι προέρχεται πιθανότατα από την Κίνα! Και ότι είναι πολύ «δημοφιλής» συνήθεια «στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Ινδία, στην Ταϊλάνδη και στο Αφγανιστάν» !!! (http://el.wikipedia.org/wiki/Χαρταετός). Μέρη  λατρεμένα μου!

   Εγώ, πάντως, μένω στο «καθαριστικό» κομμάτι της μέρας. Για τούτο, ας κάνουμε τα μπάνια μας, εξωτερικά και  -κυρίως-  εσωτερικά, ας βάλουμε τη νοητική μας σκούπα να καθαρίσει όλες τις εσοχές τις ψυχικές από όποια  σκουπιδάκια έχουμε καταχωνιασει επειδή πιο πριν δεν είχαμε διάθεση, δεν τολμούσαμε -ό,τι τέλος πάντων!- να καθαρίσουμε και ας υποδεχτούμε κατακάθαροι την άνοιξη! (εαρινή ισημερία οσονούπω, στις  20-21 Μάρτη).

   Όσο για χαρταετό, δεν πέταξα σήμερα, καθότι ούτε είχα διάθεση να αγοράσω, πόσο μάλλον να φτιάξω έναν. Εξάλλου, έχω το δικό μου χαρταετό, παντιέρα ψυχής, που κάθε μέρα πετώ😉 !

Αυτά ελάλησε η MerryFairy... Εσείς τι έχετε να πείτε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.