Η αγάπη 💛 💙 💜 💚 ❤ όπως τη θ(ε)ωρεί ο Δαλάι Λάμα…

   Δαλάι Λάμα!… Ο άνθρωπός μου!!! 😃  😍 😃

   Κάποιος που καταλαβαίνει γιατί ζορίζομαι όταν πατάω ένα μυρμήγκι που δεν μπόρεσα να  δω και του ζητάω ‘συγγνώμη’…

   Κάποιος που μου εξηγεί πώς γίνεται και το κρέας σε ένα πιάτο μπρος μου  μεταμορφώνεται σε όποιο ζωάκι 🐂 🐓🐖  και μου χαμογελά🐮 , οπότε μου είναι αδύνατο να το φάω!

   Κάποιος που το έχει εξασκήσει και το θεωρεί φυσικό που μπορώ και μπαίνω με ευκολία  στο συναισθηματικό πετσί του άλλου, οπότε, ότ-αν θυμώσω με κάποιον, ο θυμός μου είναι ολιγόχρονος. (Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο χρόνο  μου παίρνει   να μπω μέσα στο συναίσθημά μου και να βρω ποιο τραύμα μέσα μου πυροδοτήθηκε και πώς μπορώ να το απαλύνω/αμβλύνω/απελευθερώσω -αμήν!!!… οπότε -τελικά- να ‘ναι καλά το άτομο που με ώθησε σε τούτη την αναζήτηση!)

   Ας απολαύσουμε τον αγαπημένο μου Δαλάι, λοιπόν…. (ολόκληρο το άρθρο στο :
http://www.awakengr.com/mystiko-tou-dalai-lama-gia-na-zisis-tin-alithini-agapi/#ixzz4BM8OclW0 )

“…Αν αντιμετωπίζουμε κάθε άνθρωπο με φιλικό και εγκάρδιο τρόπο, η ζωή μας αποκτάει νόημα. …

…Πολλοί άν­θρωποι μπερδεύουν την αγάπη με την ευχαρίστηση ή με έ­να προσωρινό αίσθημα έλξης για κάποιο άτομο ή για κά­ποιο πράγμα….

…Μια παθια­σμένη σχέση μοιάζει με σπίτι χτισμένο πάνω στον πάγο. Μό­λις ο πάγος λιώσει, το κτίριο καταρρέει….

…Η αληθινή αγάπη είναι αποδεσμευμένη από τη ζήλια, δε θέ­τει όρους, δεν έχει προκαταλήψεις. Πρόκειται για το είδος της αγάπης που ο Χριστός ονόμασε «αγάπη για τον πλησίον»….

..να ασκούμαστε σε θετικές πράξεις και να ενισχύουμε θε­τικές ιδιότητες…. η ανεκτικότητα και ο σεβασμός απέναντι σε ό,τι μας περιβάλλει….  αγάπη (που) α­γκαλιάζει όλα τα ζωντανά πλάσματα του πλανήτη μας. Γι’ αυ­τό σε ρωτάω: Υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στην αγά­πη για τη μητέρα και στην αγάπη για ένα μυρμήγκι; Όχι!…

…μπορούμε να αγαπά­με τους εχθρούς μας. Είναι, μάλιστα, πολύ σημαντικό να μάθουμε να αγαπάμε τους εχθρούς μας….ως ανθρώπινο πλάσμα, συνεχί­ζει να αξίζει το σεβασμό και την αγάπη μας. Όμως τις κα­κόβουλες πράξεις του τις καταδικάζουμε, βέβαια….

…Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να συναισθανόμαστε τον άλλο, να προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς σκέφτεται και πώς νιώθει, τι τον κάνει να υποφέρει. … να αναπτύξουμε και να δυ­ναμώσουμε την ενσυναίσθηση με διάφορες ασκήσεις. Φα­νταζόμαστε κάποια κατάσταση στην οποία ένα πλάσμα με αισθήματα νιώθει πόνο, όπως, για παράδειγμα, ένα πρόβα­το που πάει για σφαγή….

…Χρειάζεται θάρρος για να φανταστείς πώς θα ήταν αν βρισκόσουν στη θέση του άλλου. Αυτό βοηθάει συνήθως να αμβλυνθεί η οξύτητα μιας διαμάχης, …. σε κάνει να κατανοείς καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων και σε μαθαίνει να τα σέβεσαι….Στη γλώσσα μου η ενσυναίσθηση λέ­γεται «τσε-βα». … «σεβασμός και υπευθυνότητα». Μια άλλη σημασία της στη γλώσσα μου είναι «η επιθυμία του δικού μας καλού».

…ξέ­ρω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μας συνδέουν. Όλοι μας έχουμε σώμα, πνεύμα και συναισθήματα…”

💛 💙 💜 💚 ❤   💛 💙 💜 💚 ❤   💛 💙 💜 💚 ❤   💛 💙 💜 💚 ❤

   “Η ονομασία “Δαλάι Λάμα” είναι συνδυασμός της Μογγολικής λέξης “Δαλάι” που σημαίνει “ωκεανός” και της Θιβετιανής λέξης “μπλα-μα” (μπ δασύ) που σημαίνει “γκουρού“, “δάσκαλος“.

(https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B9_%CE%9B%CE%AC%CE%BC%CE%B1)

Εικόνα από www.slideshare. net

Εικόνα από www.slideshare. net

“Η, κατά τους Λαμαϊστές, Αυτού Αγιότητα, ο Τεντζίν Γκιάτσο είναι ο 14ος Δαλάι Λάμα. Η ολοκληρωμένη θρησκευτική του ονομασία είναι Τζαμπέλ Νγκαγουάνγκ Λομπσάνγκ Γεσέ Τενζίν Γκιάτσο. Αποτελεί τον μακροβιότερο στη συγκεκριμένη θέση. Οι Δαλάι Λάμα είναι οι μοναχοί επικεφαλής της σχολής Γκελούγκ, της νεότερης από τις σχολές του Θιβετιανού Βουδισμού.[1] Κέρδισε το Bραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1989, και είναι επίσης γνωστός για τη διά βίου υπεράσπιση του για τους Θιβετιανούς μέσα και έξω από το Θιβέτ….”

(https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CE%BD%CE%B6%CE%AF%CE%BD_%CE%93%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BF)

Αυτά ελάλησε η MerryFairy... Εσείς τι έχετε να πείτε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.