Ζώδια και μύθοι…. ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

22 Μαΐου- 21 Ιουνίου : όσοι γεννηθήκατε εντός χρονικού πλαισίου τούτου, ανήκετε στο ζώδιο των !

Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, την εντρύφησή μας στους μύθους που συνδέονται με το ζώδιο αυτό (το ‘χα ξεκινήσει καιρό πριν, παίρνοντας έναυσμα από το https://www.thessalonikiartsandculture.gr/life/humor/poios-mythos-tis-ellinikis-mythologias-xaraktirizei-kathe-zodio/   ως γνήσια αναβλητική και ξεχασιάρα ψαρίνα, ωστόσο, αμέλησα/εξέχασα να συνεχίσω…😳 😜)

Οι  ΔΙΔΥΜΟΙ  εμφανίζονται ως τα δίδυμα αδέρφια, η ανθρώπινη αποτύπωση του δυϊσμού, δύο οντότητες που γεννιούνται σχεδόν ταυτόχρονα από τον ίδιο γονέα.

Δυο αρχαιοελληνικοί μύθοι έχουν συνδεθεί με το ζώδιο:

  1. Ο βασικός είναι ο μύθος των Διόσκουρων, του Κάστωρος και του Πολυδεύκη  :

Ο Δίας μεταμορφωμένος σε κύκνο έσμιξε με την Λήδα και ο καρπός του έρωτά τους ήταν δύο αυγά. Από το ένα αυγό γεννήθηκαν η Ελένη (η γνωστή ωραία ντε, που τρέχαν όλοι στην Τροία για χάρη της) και η Κλυταιμνήστρα (εκείνη που αμ απάτησε, αμ σκότωσε τον Αγαμέμνονα) και από το άλλο αυγό τα δίδυμα Κάστωρ και Πολυδεύκης.

Ο Κάστωρ ήταν θνητός και ξακουστός δαμαστής αλόγων , ενώ ο Πολυδεύκης ήταν αθάνατος και πυγμάχος.

Κάποτε, λοιπόν, τσαμπουκαλεύτηκαν  με κάποιους και ο Κάστωρ …πάπαλα! Τότε  ο αδερφός του παρακάλεσε τον πατέρα τους τον Δία να φέρει τον Κάστορα πίσω στη ζωή.

Το πατρικό ένστικτο του παντοδύναμου πατρός κυριάρχησε σε εκείνη τη φάση και του ‘καμε τη χάρη, αλλά … εναλλάξ! Δηλαδή, καθείς  τους θα περνούσε μια μέρα στο βασίλειο των Σκιών, στον Άδη, ενώ ο άλλος θα βρισκόταν στον Όλυμπο και τανάπαλιν. 😥

Συμβολικά ο μύθος αντιπροσωπεύει το βίωμα των αντίθετων εμπειριών που επαναλαμβάνεται κυκλικά…

(Τουτέστιν,  όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι πιθανό να εμφανίζουν συχνά διακυμάνσεις συναισθημάτων, από τη  χαρά την ανείπωτη, στη  θλίψη τη στεντόρεια.)

  1. Ο  μύθος άλλων Διόσκουρων (κούροι = παλικάρια/γιοι του Διός), του Ζήθου και του Αμφίονος:

Ετούτα τα διδυμάκια ήταν παιδιά του Δία και της Αντιόπης της Βοιωτής.

Ο Ζήθος  είχε ρώμη σωματική. Έβαζε στους  ώμους του βράχους από τα βουνά της Βοιωτίας και τους κουβαλούσε στη Θήβα για να χτιστούν τα τείχη της. Ο  δε Αμφίων  ήταν τόσο δεξιοτέχνης  στη λύρα, ώστε οι βράχοι μαγεμένοι από τη μελωδία στηνόντουσαν μονάχοι τους και τα τείχη φτιάχνονταν!

Δυο αδέλφια στο μύθο αυτό, δυο δεξιότητες διαφορετικής φύσης, που όμως η μια συμπληρώνει αρμονικά την άλλη (δυϊκότητα   ολέ! 😃)

ΥΓ:

Συνδεδεμένος  με το ζώδιο των Διδύμων είναι  ο αγγελιοφόρος των Θεών  και συνοδός των ψυχών μέχρι τις Πύλες του Άδη (ψυχοπομπός) Ερμής.

Έχοντας φτεράκια στα ποδαράκια, είχε τη δικαιοδοσία να περνά από τον υλικό/απτό κόσμο στον άυλο/μη αντιληπτό, παίζοντάς το σε διπλό ταμπλό.

δυϊκότητα καλά κρατεί! 😉)

Σημειωτέον, επίσης, πως η άνεση κινήσεων του Ερμή ταιριάζει γάντι με την ανάγκη κίνησης και ανεξαρτησίας που χαρακτηρίζει τους Διδύμους.

(Πόσο, μα πόσο, τυχαίο  που πλανήτης του ζωδίου αυτού  είναι ο Ερμής!!!)

Αυτά ελάλησε η MerryFairy... Εσείς τι έχετε να πείτε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.