Σαπουνόφουσκες έρωτος 🎈🎈🎈 και 3D ταινίες!

Όταν ερωτευόμαστε,  μυθοποιούμε.  Διευρύνουμε θετικά τον άνθρωπο που ποθούμε διευρύνοντας στην ουσία τις δικές μας προβολές πάνω του. Ό,τι θα θέλαμε να έχουμε εμείς σαν άτομα,  όσα συναισθήματα στερηθήκαμε, για ό,τι τραυματικά διψάσαμε, όλα τα προβάλουμε μεγεθυμένα  σε όποιον ερωτευόμαστε.

Ο έρωτας  “… δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, αλλά με τον εαυτό μας: χρησιμοποιούμε το ταίρι μας ως καμβά πάνω στον οποίο ρίχνουμε τις δικές μας προβολές.” (Ματθαίος Γιωσαφάτ)

love-wallpapers-wallpapers-cute-animated-desktop-background-image-lovely-caroot-girl-animation

 

Και έρχεται η στιγμη που πλαπ..πλαπ..πλαπ… οι σαπουνόφουσκες, τις οποίες εμείς έχουμε αφήσει φυσώντας στον αγέρα, σκάνε. Ξεφτίζει το πλεκτό το ερωτικό, όπως σε εκείνη τη διαφήμιση του MARTINI χρόνια πριν. Που σηκωνόταν η κοπέλα και το φόρεμά της είχε σκαλώσει κάπου  και ξηλωνόταν, καθώς αυτή απομακρυνόταν…

“Απομακρυνόταν”…. χαχαχα… H μαγική λεξούλα που εγείρει ερωτηματικά και απορίες. Όσο απομακρυνόμαστε από τον έρωτα, τόσο βλέπουμε τη γύμνια του. Την αλήθεια του κοινώς. Την αλήθεια του ανθρώπου που ερωτευτήκαμε ειδικώς. Την αλήθεια τη δικιά μας, των πραγματικών θέλων μας, ουσιαστικώς.

Ποιος, άραγε, απομακρύνεται; Η φούρια η ερωτική; Εμείς από το άτομο που ποθούμε; Το άτομο που ποθούμε από εμάς; Απομακρύνονται όλοι-α ταυτόχρονα ή λακίζει-ουν ένας-ένας;

Έχετε παρατηρήσει ότι όσο μεγαλώνουμε, βιώνουμε και περνάμε/ξεπερνάμε καταστάσεις και εξελισσόμαστε, τόσο πιο γρήγορα επέρχονται αυτά τα σκασίματα, τα ξεφτίσματα και οι απομακρύνσεις; χιχιχι….

Είναι τούτη σοφία; Εξέλιξη; Απελευθέρωση;

Ποιος ξέρει;  Τι μας νοιάζει  η ανάλυση, άλλωστε;

Εκείνο που έχει σημασία είναι…

… Μπορούμε να είμαστε συνειδητοί σε κάθε ξέφτισμα; Ευγνώμονες για κάθε σκάσιμο φουσκίτσας; Χαρούμενοι που έχουμε ζήσει τη μαγική στιγμή της δημιουργίας της φουσκίτσας; Τότε που είχαμε το κουράγιο, παρόλο που κατά βάθος γνωρίζαμε το μάταιον της πράξης, να βουτήξουμε το ξυλάκι στο σαπουνόνερο, να φυσήξουμε ψηλά και να δημιουργήσουμε τη φουσκίτσα μας…

“Θέλω να θέλω…”, λέει μια φίλη, εννοώντας αυτό ακριβώς. Να διατηρούμε ακόμα την επιθυμία, όχι μόνο να  δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση του έρωτα, μα να τη ζήσουμε κιόλας. Με όλα τα κουράγια μας και τις αντοχές. Με όλη μας τη γνώση…   πως φοράμε τα γυαλιά μας και …βουρ… για την ταινία τη 3D του έρωτα!

blind_love_1

Εξάλλου… ταινία είναι, χρυσά μου… θα τελειώσει!

 

 

Αυτά ελάλησε η MerryFairy... Εσείς τι έχετε να πείτε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.