“Μυστικά” 😉 γιατρικά για κρυολόγημα… 😷

Αψού ο ένας και καταρροή, ρίγη και βήχα η άλλη… Με ρώτησαν, λοιπόν,  τι “μαγικό” έχω για μια τέτοια κατάσταση.

173888

Αυτό που πρωταρχικά με βοηθά σε όσες σωματικές δυσκολίες  εδώ και χρόνια είναι το  -“ευαγγέλιο” πλέον… χαχα…-  “Μεταμορφώστε τη ζωή σας” της Louise Hay (εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας).

   Αγωνίστρια η Louise, η οποία πολέμησε και νίκησε τον καρκίνο που είχε εκδηλωθεί στο σώμα της. Και εκεί, πάνω στον αγώνα της, αλλά και αργότερα, έκανε ανακαλύψεις πολύ συγκεκριμένες, πέρα από τα μέχρι τότε γνωστά  ψυχοσωματικά ξεσπάσματα ενός ανθρώπινου οργανισμού.

   Κάθε ασθένεια συνδέεται με συγκεκριμένο συναισθηματικό και νοηματικό υπόβαθρο, το οποίο, με αφορμή  μια κατάσταση που βιώνουμε σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενεργοποιείται και εκφράζεται στο κορμί με τη μορφή μιας α-σθένειας, λέει η Louise. H  α-σθένεια μας βρίσκει, επομένως, σε φάση α-δυναμίας συναισθηματικο-νοητικής, σε φάση μη σθένους. Μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, λοιπόν,  να επανακάμψει επαναπρογραμματίζοντας τις πεποιθήσεις του, δίνοντάς του άλλο data  με τη μορφή δηλώσεων.

   Η ουσία είναι, εν κατακλείδι, για να μη λέμε  και πολλά, πως με τις δηλώσεις της και επιθυμώντας βαθύτατα να θεραπευτώ από μια α-σθένεια, διετελέστηκαν θαύματα. ‘Εχω γιατρέψει απόστημα σε δόντι μέσα σε ένα βράδυ, έχω γιάνει τη μέση μου, έχω ανακουφίσει το λαιμό μου από έντονο βήχα, έχω καταπραΰνει δερματικά εξανθήματα και   άλλα σωρό.

   Να επισημάνω ξανά ότι απαραίτητη στην όλη διαδικασία αυτο-θεραπείας είναι  η βαθύτατη επιθυμία και πίστη για αυτο-θεραπεία.

         desire21  91307_94754_4

   Για το κρυολόγημα, πχ, η Hay υποστηρίζει πως ευθύνεται κατά βάση η σωματική υπερδραστηριότητά μας  και/ή  η πνευματική σύγχυση και αταξία που εξασθενούν τον οργανισμό και τον κάνουν ευάλωτο σε ένα κρυολόγημα.

   Τι κάνουμε λοιπόν;

 1) Αφήνουμε εντελώς στο περιθώριο, έως εξαφανίζουμε, οποιαδήποτε αμφισβήτηση και αμφιβολία του στυλ “…καλά τώρα ….θα κάνω μια δήλωση και σώθηκα…” ή “σιγά μωρέ… κάπου την άρπαξα…”

   2) Γράφουμε σε ένα φύλλο χαρτί  με μεγάλα γράμματα την παρακάτω δήλωση και το κολλάμε σε ένα σημείο, όπου κατά τη διάρκεια της μέρας έχουμε άμεση και συνεχή πρόσβαση (στο γραφείο, τον πάγκο της κουζίνας, τον καθρέφτη του μπάνιου;…)

   “Επιτρέπω στο νου μου να χαλαρώσει και να γαληνέψει. Η διαύγεια   και η αρμονία κυριαρχούν μέσα μου και γύρω μου.”

   Εναλλακτικά, τη γράφουμε σε ένα μικρό χαρτάκι και το έχουμε σε μια τσέπη για να τη διαβάζουμε μεγαλόφωνα όποια ώρα και στιγμή.

  Ακόμα πιο άμεσα είναι τα αποτελέσματα όταν επαναλαμβάνουμε φωναχτά τη δήλωση κοιτάζοντας τον εαυτό μας στον καθρέφτη (“κλέβουμε” και κάτι από Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό, NLP… χιχι)

   3) Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας με ένα  συμπλήρωμα διατροφής. (Με βοηθάει πάντα τόσο σε προληπτική, όσο και θεραπευτική φάση, ένα σύμπλεγμα   εχινάκειας, βιταμίνης C και ψευδάργυρου.)

   Αυτά και … περαστικά!!!

Αυτά ελάλησε η MerryFairy... Εσείς τι έχετε να πείτε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.