Ηλιακή έκλειψη, περίγειο φεγγάρι και εαρινή ισημερία… 🌞🌚🌝περαστικά μας! 😕χαχα

Σήμερα  10:45 με 12:40 έχουμε μια ορατή και από τη χώρα μας έκλειψη ηλίου στους  Ιχθύς.  Θα είναι επίσης ορατή από τη Γροιλανδία, την Ισλανδία, και τα περισσότερα μέρη  της Ευρώπης, όπως και από τις βόρειες περιοχές  της Ασίας και της Αφρικής.

Η έκλειψη ηλίου συμβαίνει όταν το φεγγάρι μας μπαίνει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη μας, οπότε εμείς βλέπουμε το σκοτεινό δίσκο του φεγγαριού με το φωτεινό στεφάνι του ήλιου γύρω του.

8825875-solar-eclipse-wallpaper_b_b2

Ο Ήλιος είναι περίπου 400 φορές μεγαλύτερος από το φεγγάρι, αλλά, επειδή είναι περίπου το ίδιο μακριά μας, είμαστε τυχερούληδες να απολαμβάνουμε το φαινόμενο.

Μόνο για 2 λεπτά και 46 δεύτερα το πολύ  θα  καλυφτεί εντελώς η ηλιακός δίσκος από τη σελήνη.

Παράλληλα, σήμερα έχουμε φεγγάρι στο περίγειό του,  ή supermoon, δηλαδή η σελήνη μας βρίσκεται στην κοντινότερη απόστασή της από τη Γη.

Και, για να μην έχουμε παράπονο, έχουμε νέα σελήνη (εδώ τα καλά νέα ξεκινήματα!…) και ισημερία, επίσημη αρχή της άνοιξης δηλαδή (πάρτε και άλλα δυνατά νέα ξεκινήματα!…). Γιαυτό, θα παρατηρήσουμε την αρχή οριστικών τελειωμάτων στη ζωή μας, μην τα ‘χουμε και τα σούρνουμε… Enough! Θα κάνουμε ένα σούπερ καθάρισμα όσων (απόψεις, ιδέες, νοοτροπίες, τρόπος ζωής, κλπ) μας εμποδίζουν να βρούμε τον αληθινό μας εαυτό.

Διαβάστε περισσότερα για την επίδραση των σημερινών φαινομένων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο εδώ:

http://www.collective-evolution.com/2015/03/19/solar-eclipse-on-the-equinox-a-powerful-catalyst-for-new-beginnings/

Επίσης, επειδή είναι επικίνδυνο για τα πολύτιμα ματάκια μας να δούμε την έκλειψη με γυμνά μάτια, λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας, μπορούμε να την παρακολουθήσουμε εκ του ασφαλούς εδώ:

http://www.iflscience.com/space/live-stream-total-solar-eclipse

Αυτά ελάλησε η MerryFairy... Εσείς τι έχετε να πείτε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.