Πρωταπριλιά… 😅Ξεγελάστε και ξεγελαστείτε άφοβα!😉

 images (13)   Μια είναι η μέρα που μπορούμε να αφηνόμαστε στο ψέμα και  να το ευχαριστιόμαστε γελώντας  μαζί του και με όποιον μας το σερβίρει : η σημερινή, η 1η του Απρίλη!

   Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου καλό είναι “να μας λείπει το βύσσινο”  και να προσπαθούμε να λέμε την αλήθεια – πρωταρχικά στους εαυτούς μας. Για το δικό μας καλό βέβαια, καθώς, με την αποδοχή της αλήθειας της δικής μας, ξεκινά η αποδοχή του εαυτού μας όπως ακριβώς είναι, η αγάπη προς αυτόν και, τελικά, η εξέλιξή μας.

   Καθότι, αγάπες μου, αν δεν παραδεχτούμε αυτά που θέλουμε, που σκεφτόμαστε, που μας λαχαίνουν, αν δεν δούμε κατάματα τις συμπεριφορές μας και τις αντιδράσεις μας, πώς θα τα ρίξουμε ένα μερεμετάκι; anime-eyes-clip-art_p

   Αν δεν αφήσουμε κατά μέρος τα ψέματα που λέμε σε μας για να μας πείσουμε  ότι ο τύπος ή η τύπισσα στη γωνία μας θέλει σώνει και καλά,   πώς θα τον/την κάνουμε πέρα για να ξεγκαβωθούμε και να δούμε κάποιον άλλον/η που ξεροσταλιάζει απέναντι για μας;;;

   Anyway, έχει πολλά να πω για  τούτο… Σήμερα ας  σταθώ στο έθιμο του ξεγελάσματος της  Πρωταπριλιάς και στην απαρχή του.

   Κάποιοι, λοιπόν, λένε ότι ξεκίνησε από τους ψαράδες Κέλτες και τη συνήθειά τους  -όπως και όλων των ψαράδων απανταχού της Γης μέχρι σήμερα-  να καυχιούνται λέγοντας  ψέματα για την ψαριά τους.

   Άλλες πηγές, πιο βάσιμες ιστορικά, υποστηρίζουν ότι για όλα “φταίνε” οι Γάλλοι που αντέδρασαν  στην ξαφνική αλλαγή της Πρωτοχρονιάς τους το 1564. Τότε ο βασιλιάς Κάρολος ο 9ος αποφάσισε η Πρωτοχρονιά να  είναι η 1η Γενάρη και όχι η 1η Απρίλη, όπως ήταν  καθιερωμένο. Αυτοί που συνέχιζαν να τη γιορτάζουν την 1η Απρίλη, λοιπόν, δέχονταν τα πειράγματα των υπολοίπων.

   Ενδιαφέρον αποτελεί και η αφομοίωση του εθίμου από την ελληνική κοινωνία μας, όπου το έθιμο απέκτησε προεκτάσεις ως προς δοξασίες και πιστεύω.

   Ρίξτε μια ματιά για λεπτομέρειες εδώ:

http://http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC

Αυτά ελάλησε η MerryFairy... Εσείς τι έχετε να πείτε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.